среда, 30 июня 2021 г.

Деруни скручують у рулет. Українців назвали іноземцями

Деруни скручують у рулет

Запікають під сиром

Обожнюю деруни. Удосконалила звичайний рецепт і проекспериментувала з подачею, розповідає 45-річна Мирослава Крутій зі Львова.

Кілограм очищеної картоплі залишаю на 10 хвилин у воді. Додаю чайну ложку оцту, щоб не потемніла. Подрібнюю у блендері або на дрібній тертці. Натираю кабачок на крупній тертці й віджимаю зайвий сік. Змішую з картоплею, чотирма яйцями, зубцем часнику, трьома столовими ложками борошна, дрібкою солі та перцю, подрібненою цибулиною. Смажу тонкі млинці діаметром 18 сантиметрів.

Для начинки обсмажую цибулину, 300 грамів свинячого чи будь-якого іншого фаршу. Солю й перчу. Додаю 100 грамів натертого твердого сиру. Вимішую і знімаю з вогню.

На дерун кладу столову ложку начинки й загортаю рулетиком. Викладаю у змащену маслом форму для запікання. Поливаю кількома столовими ложками сметани, посипаю 100 грамами натертого твердого сиру. Запікаю при 180 градусах 2025 хвилин до золотистої скоринки. Подаю із грибним соусом чи сметаною.

Не менш смачна страва з картоплі зірочки. Ця закуска гарно доповнює перші страви.

Змішую 300 грамів картопляного пюре без молока і яйця, 150 грамів борошна, по чайній ложці копченої паприки й солі, дрібку перцю, пів чайної ложки розпушувача й столову ложку масла. Замішую м’яке й еластичне тісто. Тонко розкачую й вирізаю формочками зірочки. Обсмажую на розігрітій сковороді до золотистої скоринки по 57 хвилин з кожного боку на малому вогні. Викладаю на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Смакують із питним борщем, бульйоном чи пивом. Подаю із сирно-сметанним соусом.

Для гостей часто печу м’ясний хлібець.

Обсмажую дві подрібнені цибулини. Збиваю їх у блендері з трьома яйцями, чотирма-п’ятьма зуб­цями часнику, вареним буряком, трьома столовими ложками манки та сметани, 100 мілілітрами молока. Всипаю по пів чайної ложки суміші перців і меленого коріандру та півтори солі. Все це змішую із кілограмом свинячого фаршу та 300 грамами подрібненого кубиками курячого філе.

Форму для запікання застеляю пергаментом. Розподіляю масу, зверху змащую столовою ложкою сметани. Присипаю дрібкою копченої паприки, коріандру і кмину. Накриваю фольгою і запікаю 40 хвилин при 180 градусах. Тоді знімаю фольгу та тримаю ще 20 хвилин. Коли хлібець охолоне обгортаю пергаментом і кладу в холодильник на кілька годин. Після цього добре нарізатиметься й не кришитиметься.

Запіканка з капусти та фаршу полюбилася всій сім’ї. Готувати швидко й легко.

500 грамів капусти перемелюю у м’ясорубці. Додаю подрібнену цибулину, 500 грамів свинячого чи яловичого фаршу, три розчавлені зубці часнику, троє яєць, по дві столові ложки манки та вівсяного борошна його можна замінити звичайним. Солю, перчу й перемішую. Форму для запікання змащую 20 грамами масла. Викладаю капустяну масу. Мащу верх столовою ложкою сметани. Посипаю кунжутом. Випікаю 35 хвилин при 180 градусах. Страва смакує з тушкованими овочами чи кускусом.

Українців назвали іноземцями

Киянка Людмила Білицька успадкувала будинок у Білогірському районі Криму. Район не межує з морем, однак окупанти теж назвали його прикордонним. Українцям заборонили володіти там наділами.

Дали мені рік, щоб продала землю росіянам, говорить Білицька. Але якраз почалася пандемія коронавірусу, не можу заїхати на півострів. Сусіди передали лист з окупаційної адміністрації. Кажуть, землю забере Росія чи виставлять на аукціон.

Жінка намагається продати будинок сусідам. Ті отримали паспорт громадян Росії, пропонують за дім $7 тис. 195 тис. грн. Якщо Людмила продасть, то третину віддасть як “податок” окупанти обклали даниною всіх українців, які продають наділи.

Жителів Криму без російського паспорта окупанти називають іноземцями. Їх позбавляють більшості прав.



source https://klinkerbud.medium.com/%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%87%D1%83%D1%8E%D1%82%D1%8C-%D1%83-%D1%80%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%86%D1%96%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%86%D1%8F%D0%BC%D0%B8-6a0fcdb892f?source=rss-8a287f9546ea------2

Комментариев нет:

Отправить комментарий